Combinatul de Celuloză și Hârtie

Singurul producător de hârtie industrială semichimică din România!

Combinatul de Celuloză și Hârtie – S.C. C.C.H. S.A, situat în Muncipiul Drobeta-Turnu Severin, este în prezent singurul producător de hârtie industrială semichimică din România.

Scurt istoric:

Compania, a cărei denumire inițială a fost CELROM S.A., și-a început activitatea de producție în anul 1972, având un output anual de 40.000 to. Ulterior, în perioada 1999-2000, au fost realizate o serie de upgrade-uri de natură tehnică. Tot în acest interval, mașina de hârtie a avut parte de o reconstrucție, având ca principal scop creșterea capacității de producție la 70.000 to/an.

În anul 2012, fabrica împreună cu toate anexele și facilitățile aparținând CELROM S.A., a fost achiziționată (capital privat) – devenind „Combinatul de Celuloză și Hârtie S.A.”. Viziunea legată de fostul colos a fost, încă de la început, aceea de a implementa un amplu program de augmentare a calității produselor de output, dar și de creștere a eficienței energetice a proceselor implicite și conexe. În acest sens, a fost parcurs un drum alert de modernizări succesive care au condus la îmbunătățirea condițiilor de lucru prin introducerea calculatoarelor de proces, astfel încât, în prezent, procesele tehnologice sunt organizate prin intermediul Distributed Control System (DCS) și Quality Control System (QCS), efectul imediat a fost îmbunătățirea evidentă a calității produselor fabricate.

În prezent, capacitatea de producție anuală a fabricii este de 80.000 to/an de hârtie cu gramaje cuprinse în intervalul 112-200 g/m².

Suntem specializați în:

 • fabricarea semicelulozei din lemn de foioase (unica fabrica din țară și una dintre puținele din Europa);
 • fabricarea sortimentelor de hârtie fluting semichimică, destinată realizării ambalajelor din carton ondulat pentru legume și fructe, pizza, electronice și automotive (cutii pentru seturi motor, cutii de viteze, etc.);
 • fabricarea cartonului ondulat și a ambalajelor din carton ondulat.
 • În prezent

  Capacitatea de producție anuală a fabricii este de 80.000 to/an de hârtie cu gramaje cuprimes în intervalul 112-200 g/m².
 • Noi începuturi

  În anul 2012, fabrica împreună cu toate anexele și facilitățile aparținând CELROM S.A., a fost achiziționată (capital privat) - devenind „Combinatul de Celuloză și Hârtie S.A.”.
 • Upgrade

  Ulterior, în perioada 1999-2000, au fost realizate o serie de upgrade-uri de natură tehnică, consecința directă a acestora fiind creșterea capacității de producție. Tot acum, mașina de hârtie a suferit o reconstrucție, având ca principal scop creșterea capacității la 70.000 to/an.
 • Fondată în 1972

  Compania, a cărei denumire inițială a fost CELROM S.A., și-a început activitatea de producție în anul 1973, având un output anual de 40.000 to.

This page is also available in: English (Engleză) Français (Franceză) Deutsch (Germană) Italiano (Italiană) Español (Spaniolă) Română